HIZLI DESTEK

FISTIKLI COOKIE

Malzemeler

  • 600 g un
  • 500 g toz şeker
  • 600 g Ustam
  • 200 g toz fındık
  • 400 g toz fıstık
  • 300 g pirinç fıstık
  • 300 g parça ve damla çikolata
  • 30 g kabartma tozu
  • 5 g vanilya
  • 2 adet portakal rendesi

İç dolgu için:

  • 500 g hazır portakal dolgusu
  • 200 g toz fındık

Hazırlanışı

  • Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın / yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye aralıklarla yerleştirin.
  • Hamur parçalarının üzerine bastırıp hamuru düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dakika süreyle kontrollü pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
  • İç dolgusunu hazırlamak için hazır portakal dolgusu ve toz fındığı karıştırın.
  • 3 katmanlı tarifimizin alt ve üst katmanında pişmiş hamur parçaları arasında iç dolgusu olması gerekir.
  • Sıkma torbasının içini dolgu malzemesiyle doldurun.
  • Tepsiye alt katman için kurabiyeleri dizin. Üstüne iç dolgusundan sıkın. Üzerini diğer kurabiye parçasıyla kapatın.
  • Ağızda dağılan enfes tadıyla servise hazır. Afiyet olsun.

Püf Noktaları: 

  • Kurabiyeler soğumadan kesinlikle arasına iç dolgu koymayın yoksa dolgu kurabiye katmanının arasında erir.
  • Fırın kesinlikle 180 derece olmalıdır.
  • Kurabiyeleri soğumadan fırın tepsisinden alırsanız kurabiyeler dağılır.