HIZLI DESTEK

ALMAN PASTASI

Malzemeler

 

Hamuru İçin:


● 300 g Ultra Ustam
● 1 kg un
● 250 g toz şeker
● 50 g yaş maya
● 4 adet yumurta
● 5 g mahlep
● 5 g tuz
● 350 g ılık su

 

İç dolgu için:


● 250 g Ustam Krema
● 300 g toz şeker
● 1 kg süt
● 175 g buğday nişastası
● 4 yumurta sarısı

 

Süslemek için:


● Glazür
● Çilek
● Pudra şekeri
● Kuvertür

 

Yapılışı

 


● Hamur için reçetede yazan malzemelerin tamamını mikserde karıştırın.
● Elde ettiğiniz hamuru 60 g'lık parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin.
● Şekil verdiğiniz hamurları 45 derecede 20 dakika mayalandırın.
● Mayalanmış hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derece fırında takip ederek 15-20 dakika pişirin.
● Pişmiş hamurları tezgaha alın ve soğumaya bırakın. Soğumuş olan hamurlarınızı tam ortadan ikiye kesin.
● İç dolgu için reçetedeki Ustam Krema dışındaki tüm malzemeleri bir tencere içerisine alarak ocakta karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tezgah üzerinde soğumaya bırakın.
● Soğuyan iç dolguyu mikser kabına alarak Ustam Krema’yı ilave edin ve parfe dokusu alana kadar mikserde karıştırın, daha sonra sıkma torbasının içine doldurun.
● Ortadan ikiye ayırmış olduğunuz minik alman pastalarının alt tabanlarına önce tabanı kaplayacak şekilde iç dolgu kreması sonra çilek, sonrasında ise üst tabanın yapışması için bir parça daha dolgu kreması sıkın.
● Pastaların üst kapaklarını glazüre batırdıktan sonra pastalarınızın üzerine yerleştirin ve üzerine kuvertür rendeleyin.
● Pudra şekeri ve çilek ile süsleyerek servis edebilirsiniz.