HIZLI DESTEK

BADEM EZMELİ PALMİYE

Malzemeler

  • Ustam Kruvasan ile hazırlanmış milföy hamuru
  • 100 gr badem ezmesi
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Kayısı marmeladı

Hazırlanış

  • Milföy hamurunu 45x45 cm büyüklüğünde açın. 
  • Badem ezmesini ufalayıp yumurta akını ekleyerek mikserle karıştırın. Hiç pütür kalmamasına dikkat edin. 
  • Bir spatula yardımıyla hamurun üzerine düzgünce yayın.
  • Hamurun iki yan kenarını ortada birleştirin. Kenarlarını bir kez daha ortaya doğru katlayın. Elde ettiğiniz parçayı uzunlamasına birbiri üzerine kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt veya un serpin. Hamuru 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip tepsiye yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırın.
  • Önceden 200˚C ısıttığınız fırının alttan 2. Rafında 20 dakika pişirin. Kayısı marmeladını kısık ateşte ısıtın. Palmiyelerin üzerine fırça ile sürüp ılık olarak servis edin.