HIZLI DESTEK

BADEMLİ ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

Hamur için malzemeler:

  • 750 gr un
  • 300 gr pudra şekeri
  • 300gr ustam krema
  • 200gr toz fındık
  • 25gr kabartma tozu
  • 50 gr kakao

Dış Kaplama için:

  • 1 lt süt
  • 5 bütün yumurta
  • Üst süsleme için:
  • 500 gr badem
  • 200 gr bitter kuvertür 
  • 100 gr beyaz kuvertür

Yapılışı

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar elastikleştirmeden yoğurun.
  • Sonrasında hamurunuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak şekil verin, dış kaplama karışımının içine atıp süzün.
  • Toz fındığa bulayıp tepsiye dizin. 
  • 175° fırında 15 dakika pişirin.