HIZLI DESTEK

HALEP KAHKESİ (ANTEP PİDESİ)

Malzemeler:

  • 90 g Ustam Baklava
  • 90 ml Ustam Ayçiçek
  • 1 kg un
  • 10 g mahlep
  • 170 g şeker
  • 50 g yaş maya
  • 10 g tuz
  • 250-300 ml su (unun alabildiği kadar)

Yapılışı:

  • Kahke hamuru için gerekli tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu yarım saat mayalanmaya bırakın. 
  • Hamur mayalandıktan sonra arzuya göre şekil vererek tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 
  • Hamurunuzu yeniden mayalanmaya bırakın. 
  • Mayalanmış olan kahkenizi  220-240 derecedeki dönerli fırında 17 dakika pişirin.
  •  Afiyet olsun!