Kayısıları yıkayıp şişmesi için 10 dakika suda bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve mikseri düşük devirde çalıştırın.
Mikser çalışırken unun üzerine sırasıyla toz şeker, toz badem, tarçın ve yumurtayı ekleyin.
Son olarak Ultra Ustam ve Ustam Krema’yı koyun. Hamur kıvamına gelince elle yoğurup üzerini şeffaf folyo ile örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız hamuru merdane ile unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
Tart kalıbı büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru kenarlarına da gelecek şekilde kalıba döşeyin. Kenarlarını bıçakla keserek düzeltin.
Hamuru kabarmaması için çatalla delin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kayısıları süzün.
Üzerine portakal suyu ve toz şeker ekleyip kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra el blender’ı ile püre haline getirin.
Tartı kalıptan çıkarın. Hazırladığınız kayısı püresini kenarlarına getirmeyecek şekilde tartın içine koyun ve spatula ile düzeltin.
Kayısı püresinin üzerine bademleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin.
Son olarak jöle ile parlatıp servis yapın. Afiyet olsun! :)
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.