HIZLI DESTEK

BADEMLİ KAYISILI TART

Malzemeler

  • 150 gr Ultra Ustam
  • 80 gr Ustam Krema
  • 160 gr toz badem
  • 350 gr un
  • 265 gr toz şeker
  • 1.5 gr tarçın
  • 1.5 gr limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta

İç için:

  • 460 gr kayısı
  • 330 gr portakal suyu
  • 130 gr toz şeker

Süslemek için:

  • Badem
  • Jöle

Hazırlanışı

  • Kayısıları yıkayıp şişmesi için 10 dakika suda bekletin. Unu yoğurma kabına alın ve mikseri düşük devirde çalıştırın.
  • Mikser çalışırken unun üzerine sırasıyla toz şeker, toz badem, tarçın ve yumurtayı ekleyin.
  • Son olarak Ultra Ustam ve Ustam Krema’yı koyun. Hamur kıvamına gelince elle yoğurup üzerini şeffaf folyo ile örtün ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız hamuru merdane ile unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın.
  • Tart kalıbı büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru kenarlarına da gelecek şekilde kalıba döşeyin. Kenarlarını bıçakla keserek düzeltin.
  • Hamuru kabarmaması için çatalla delin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kayısıları süzün.
  • Üzerine portakal suyu ve toz şeker ekleyip kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra el blender’ı ile püre haline getirin.
  • Tartı kalıptan çıkarın. Hazırladığınız kayısı püresini kenarlarına getirmeyecek şekilde tartın içine koyun ve spatula ile düzeltin.
  • Kayısı püresinin üzerine bademleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin.
  • Son olarak jöle ile parlatıp servis yapın. Afiyet olsun! :)

Bu tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.