Malzemeler
Kek hamuru için:
- 250 gr Ultra Ustam
- 425 gr un
- 250 gr şeker
- 40 gr ovaleks
- 20 gr kabartma tozu
- 8 adet yumurta
- 75 ml süt
- 100 gr toz fındık
- 150 gr kuru üzüm
- Kek lokumu için:
- 1 kg donmuş yabanmersini
- 40 gr pelteleştirici
- 20 gr pektin
- Yarım limon
- 400 gr şeker
Süslemek için:
- Hindistan cevizi
- Taze yabanmersini
- Sıcak jöle
- Kayısı marmelatı
- 50 gr kaju
Hazırlanışı
- 250 gr Ultra Ustam’ı mikserde kabarana kadar çırpıyoruz.
- Kuru malzemeleri bir kaba koyarak karıştırıyoruz ve kenarda hazır bir şekilde bekletiyoruz.
- Kabaran yağımıza yumurtalarımızı tek tek yediriyoruz ve karıştırdığımız kuru malzemelerimizi ilave ederek yavaş devirde çalışıyoruz.
- Sütü ilave ederek devri yükseltiyoruz ve iki dakika daha çırpıyoruz.
- Hazır olan kekimize önceden sıcak suda ıslattığımız kuru üzümlerimizi de ekliyoruz.
- Kekimizi kalıplara döküyoruz ve Ustam Krema Yağ ile ortalarından düz bir şerit çekerek fırına veriyoruz.
Bu tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.