Malzemeler
- 300 g Ultra Ustam
- 800 g un
- 300 g pudra şekeri
- 60 g kabartma tozu
- 5 tane yumurta
- 200 g hindistan cevizi
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 1 kg su
- 1 kg şeker
- 1 tutam limon tuzu
Hazırlanışı
- 300 g Ultra Ustam’ı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Mikserde hamur için gerekli malzemelerin tamamını birlikte karıştırın. Malzemeleri hangi sırayla koyduğunuz önemli değil.
- Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar mikserde yoğurun.
- Hamuru 5 dakika süreyle buzdolabında/soğuk havada dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin.
- Üzerine fırçayla yumurta sarısını 2 kere sürün.
- Hamurların üzerinden çatalın ucuyla geçip üzerini çizin.
- Üzerlerine çiğ badem batırın.
- 170 derece fırında yaklaşık olarak 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tatlı hamuru pişerken şerbeti hazırlamak için tencereye 1 kg su, 1 kg şeker ve bir tutam limon tuzu ekleyerek karıştırın.
- Fırından çıkar çıkmaz üstüne sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun.
Badempare’nin Püf Noktaları:
- Fırının önceden ısıtılmaması gerekir.
- Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülürse hamurun üzeri kızarır. Eğer yanlışlıkla yumurta beyazı sürerseniz tatlınızın rengi açık olur.
- Yumurta sarısını 2 defa sürün. İlkini sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve ikinci defa sürmeye kuruduktan sonra başlayın.
- Hamurun içindeki şeker, hamurun hızlı pişmesine sebep olacağı için kontrollü şekilde pişirmeye özen gösterin.