HIZLI DESTEK

BADEMPARE⁣

Malzemeler

  • 300 g Ultra Ustam ⁣
  • 800 g un⁣
  • 300 g pudra şekeri⁣
  • 60 g kabartma tozu⁣
  • 5 tane yumurta⁣
  • 200 g hindistan cevizi⁣

Üzeri için:⁣

  • Yumurta sarısı⁣
  • Badem ⁣

Şerbeti için:⁣

  • 1 kg su⁣
  • 1 kg şeker ⁣
  • 1 tutam limon tuzu ⁣

Hazırlanışı

  • 300 g Ultra Ustam’ı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. ⁣
  • Mikserde hamur için gerekli malzemelerin tamamını birlikte karıştırın. Malzemeleri hangi sırayla koyduğunuz önemli değil.⁣
  • Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar mikserde yoğurun. ⁣
  • Hamuru 5 dakika süreyle buzdolabında/soğuk havada dinlendirin. ⁣
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin. ⁣
  • Üzerine fırçayla yumurta sarısını 2 kere sürün. ⁣
  • Hamurların üzerinden çatalın ucuyla geçip üzerini çizin. ⁣
  • Üzerlerine çiğ badem batırın. ⁣
  • 170 derece fırında yaklaşık olarak 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. ⁣
  • Tatlı hamuru pişerken şerbeti hazırlamak için tencereye 1 kg su, 1 kg şeker ve bir tutam limon tuzu ekleyerek karıştırın.⁣
  • Fırından çıkar çıkmaz üstüne sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun.⁣⁣

Badempare’nin Püf Noktaları:⁣

  • Fırının önceden ısıtılmaması gerekir.⁣
  • Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülürse hamurun üzeri kızarır. Eğer yanlışlıkla yumurta beyazı sürerseniz tatlınızın rengi açık olur. ⁣
  • Yumurta sarısını 2 defa sürün. İlkini sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve ikinci defa sürmeye kuruduktan sonra başlayın. ⁣
  • Hamurun içindeki şeker, hamurun hızlı pişmesine sebep olacağı için kontrollü şekilde pişirmeye özen gösterin.