HIZLI DESTEK

BAKLAVA

Baklava 

Malzemeler

500 g Ustam Baklava

500 g un

5 tane yumurta

100 g su

700 g nişasta

300 g kıyılmış ceviz

3 gr tuz

Şerbeti için

  • 1 litre su
  • 1 kg şeker

Hazırlanışı

  • Un, soğuk su, yumurta ve tuzu 30 dakika boyunca yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamından daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp oklavayla ince şekilde açın.
  • Hamuru açarken yapışmaması için nişasta serpin.
  • Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı 60-65 derece sıcaklıkta eritin.
  • Kat kat baklava hamurunu tepsiye yayın.
  • Kabarıklığının artması ve daha güzel pişmesi için her kat arasına yağ sürmeye dikkat edin.
  • Ortasına isteğe göre ceviz serperek hamuru tepsiye kat kat yaymaya devam edin.
  • Tüm katları serdikten sonra en üst katı da Ustam Baklava ile yağlayın.
  • Serme işlemi tamamlanan baklavayı 180 derecede hazırladığınız fırına gönderin.
  • Yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra baklavayı soğumaya bırakın.

Şerbeti İçin;

  • 1 litre suyu ve 1 litre şekeri bir tencerede kaynatın.
  • Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
  • Baklavanız servise hazır, afiyet olsun!

Püf noktası:

  • Hamur makina ile yapılacaksa 20 dakika yoğurma süresi yeterlidir.