HIZLI DESTEK

SAMSA TATLISI

Hamur için malzemeler:

  • 1 kg un (böreklik)
  • 10 g tuz
  • 30 g sirke
  • 400-500 ml su

Hamuru Turlamak için:

  • 750g Ustam Kruvasan
  • İç dolgu harcı için:
  • 600 g dövülmüş ceviz
  • 200 g toz şeker
  • 5 g tarçın
  • 3 yumurta akı

Şerbeti için:

  • 1 lt su
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

  • Hamuru için gerekli malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun, sonrasında hamurunuzu tezgahın üzerinde 15 dakika dinlenmeye bırakın
  • Dinlenen hamurun ortasına 750 g Ustam Kruvasanı koyup kapatın. Hamuru bastırarak kare haline getirin, üzeri örtülü olarak 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamura 2 tur verin, her tur sonrasında hamuru 1 saat dinlendirin.
  • İç dolgu harcını hazırlamak için; ceviz, toz şeker, tarçın ve 3 yumurta akını mikserde karıştırın.
  • Dinlenen hamuru baklava tepsisi boyunda 1 cm kalınlığında açın.
  • Tepsi boyunca fitiller hazırlayın.
  • Her bir fitilin içine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı fitil şekilde hamurun içine yerleştirin. Hamurun içine harcı yerleştirdikten sonra tek katlama yapın, yumurta sürerek hamurları birbirine yapıştırın.
  • Bu şekilde hazırlamış olduğunuz fitilleri tepsiye dizin.
  • Eşit dilimler elde edecek şekilde hamuru kesin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra 175 derece fırında takip ederek 20-25 dakika pişirin.
  • Bu sırada şurubunuzu hazırlayın.
  • Tepsinizi fırından çıkarttıktan sonra hamurunuzu ılımaya bırakın.
  • Ilık hamurun üzerinde kaynayan şurubu dökün. Afiyet olsun!