Hamuru için gerekli malzemeleri homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurun, sonrasında hamurunuzu tezgahın üzerinde 15 dakika dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamurun ortasına 750 g Ustam Kruvasanı koyup kapatın. Hamuru bastırarak kare haline getirin, üzeri örtülü olarak 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamura 2 tur verin, her tur sonrasında hamuru 1 saat dinlendirin.
İç dolgu harcını hazırlamak için; ceviz, toz şeker, tarçın ve 3 yumurta akını mikserde karıştırın.
Dinlenen hamuru baklava tepsisi boyunda 1 cm kalınlığında açın.
Tepsi boyunca fitiller hazırlayın.
Her bir fitilin içine hazırlamış olduğunuz cevizli harcı fitil şekilde hamurun içine yerleştirin. Hamurun içine harcı yerleştirdikten sonra tek katlama yapın, yumurta sürerek hamurları birbirine yapıştırın.
Bu şekilde hazırlamış olduğunuz fitilleri tepsiye dizin.
Eşit dilimler elde edecek şekilde hamuru kesin.
Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra 175 derece fırında takip ederek 20-25 dakika pişirin.
Bu sırada şurubunuzu hazırlayın.
Tepsinizi fırından çıkarttıktan sonra hamurunuzu ılımaya bırakın.
Ilık hamurun üzerinde kaynayan şurubu dökün. Afiyet olsun!
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.