HIZLI DESTEK
Malzemeler
Pandispanya Keki İçin:
- 75 g şeker
- 150 g un
- 20 g pasta katkı maddesi
- 50 ml su
- 3 adet yumurta
- 5 g kabartma toz
- 50 g file badem
- 1 adet muz
İç Dolgu İçin:
- 100 g Ultra Ustam
- 75 g Ustam Krema
- 1000 g Süt
- 300 g Şeker
- 200 g un
- 250 g çırpılmış sıvı krem şanti
Süsleme için:
- File badem
- İnci şeker
- Beyaz dekor çikolata
Pandispanya Hazırlanışı:
- Tüm malzemeyi miksere koyarak, 6 ile 8 dakika arasında yüksek devirde çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin, üzerine turta çemberi koyup tüm malzemeyi içine koyun.
- 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika takip ederek pişirin.
- Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra eşit kalınlıkta 3 çember elde edecek şekilde ortasından kesin.
İç Dolgu Hazırlanışı:
- Krem şanti ve krema yağı hariç tüm malzemeyi ocak üzerinde kaynar şekilde pişirin.
- Ocaktan çıkardıktan sonra tezgah üzerine serip soğutun.
- Soğuduktan sonra miksere koyun, içerisine 25 g krema yağı ve çırpılmış krem şantiyi koyarak çırpıp parfe haline getirin.
- Pasta Hazırlanışı:
- İç dolgu malzemesi, muz, badem ve beyaz parça çikolatayı pandispanya katlarının arasına koyun ve soğuması için bir saat dolapta bekletin.
- Dolaptan çıkardıktan sonra pastanın üstüne muz koyun ve pastanın tamamına beyaz çikolata sosu dökün.
- Sos dökme işleminin ardından kenarları file badem ve beyaz dekor çikolata, üstüne de inci şeker dökerek süsleyin. Afiyet olsun!