HIZLI DESTEK

BEYAZ İNCİ

Malzemeler

Pandispanya Keki İçin:

  • 75 g şeker
  • 150 g un
  • 20 g pasta katkı maddesi
  • 50 ml su
  • 3 adet yumurta
  • 5 g kabartma toz
  • 50 g file badem
  • 1 adet muz

İç Dolgu İçin:

  • 100 g Ultra Ustam
  • 75 g Ustam Krema
  • 1000 g Süt
  • 300 g Şeker
  • 200 g un
  • 250 g çırpılmış sıvı krem şanti

Süsleme için:

  • File badem
  • İnci şeker
  • Beyaz dekor çikolata

Pandispanya Hazırlanışı:

  • Tüm malzemeyi miksere koyarak, 6 ile 8 dakika arasında yüksek devirde çırpın.
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin, üzerine turta çemberi koyup tüm malzemeyi içine koyun. 
  • 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika takip ederek pişirin.
  • Pandispanyayı fırından çıkardıktan sonra eşit kalınlıkta 3 çember elde edecek şekilde ortasından kesin.

İç Dolgu Hazırlanışı:

  • Krem şanti ve krema yağı hariç tüm malzemeyi ocak üzerinde kaynar şekilde pişirin.
  • Ocaktan çıkardıktan sonra tezgah üzerine serip soğutun.
  • Soğuduktan sonra miksere koyun, içerisine 25 g krema yağı ve çırpılmış krem şantiyi koyarak çırpıp parfe haline getirin.
  • Pasta Hazırlanışı:
  • İç dolgu malzemesi, muz, badem ve beyaz parça çikolatayı pandispanya katlarının arasına koyun ve soğuması için bir saat dolapta bekletin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra pastanın üstüne muz koyun ve pastanın tamamına beyaz çikolata sosu dökün.
  • Sos dökme işleminin ardından kenarları file badem ve beyaz dekor çikolata, üstüne de inci şeker dökerek süsleyin. Afiyet olsun!