HIZLI DESTEK

SÜT FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler:

  • 300 g Ultra Ustam
  • 300 g Ustam Krema
  • 300 g pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 100 g toz fındık 
  • 2 g vanilya
  • Üstü için:
  • 15 g sütlü konfiseri çikolata (benmari usulü /mikrodalgada erit)
  • Pikola Fındık 

Hazırlanışı:

  • Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
  • Fırın tepsisine fırın kağıdını serin. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 16 dakika süreyle kontrollü pişirin.
  • Yarım saat kadar soğumaya bırakın. 
  • Üzerini süslemek için benmari usulü konfiseri çikolatayı eritin. 
  • Tek kullanımlık sıkma torbasının içini erimiş çikolatayla doldurun.
  • Her kurabiye parçasının üzerine bir sıkımlık çikolatadan koyun.
  • Çikolata donmadan üzerine 2 adet fındık ilave edin. 
  • Servise hazır, afiyet olsun. 

PÜF NOKTALARI

  • Yaz ve kış mevsimi yağların fiziksel hali farklılık göstermektedir. Kışın yağ oda sıcaklığında olmalıdır. Yaz mevsiminde ise yağın erimemiş olması gerekir bu sebeple yağı buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanabilirsiniz.
  • Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. 
  • Fırın sıcaklığı ve fırın türü pişirme süresini etkilemektedir. 
  • Mikrodalga fırın kullanarak da konfiseri çikolatayı eritebilirsiniz.