15 g sütlü konfiseri çikolata (benmari usulü /mikrodalgada erit)
Pikola Fındık
Hazırlanışı:
Malzemelerin tamamını homojen bir karışım elde edene kadar mikserde karıştırın.
Fırın tepsisine fırın kağıdını serin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 16 dakika süreyle kontrollü pişirin.
Yarım saat kadar soğumaya bırakın.
Üzerini süslemek için benmari usulü konfiseri çikolatayı eritin.
Tek kullanımlık sıkma torbasının içini erimiş çikolatayla doldurun.
Her kurabiye parçasının üzerine bir sıkımlık çikolatadan koyun.
Çikolata donmadan üzerine 2 adet fındık ilave edin.
Servise hazır, afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
Yaz ve kış mevsimi yağların fiziksel hali farklılık göstermektedir. Kışın yağ oda sıcaklığında olmalıdır. Yaz mevsiminde ise yağın erimemiş olması gerekir bu sebeple yağı buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanabilirsiniz.
Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
Fırın sıcaklığı ve fırın türü pişirme süresini etkilemektedir.
Mikrodalga fırın kullanarak da konfiseri çikolatayı eritebilirsiniz.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.