1 kg Un
550 g Ultra Ustam
200 g pudra şekeri
300 g yoğurt
80 ml Ustam Ayçiçek
100 g toz şanti
1 g kabartma tozu
2 yumurta
1 kg elma
500 gr şeker
10 gr tarçın
● Hamur için gerekli tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar mikserde yoğurun.
● Homojen bir karışım elde ettikten sonra hamurunuzu mikserden alın ve küçük yuvarlak parçalar şeklinde porsiyonlayın.
● Porsiyonlamış olduğunuz yuvarlak hamurları merdane yardımı ile açarak içerisine elma dolgusu koyun ve hamurlarınızı şekillendirerek kapatın
● Hamurları fırın tepsisine dizin ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-17 dakika takip ederek pişirin.
● Elmalı kurabiyelerinizi fırından çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.