Ultra Ustam, su ve sütü kaynatıyoruz. Kaynayınca içine un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamur tencereden ayrılıncaya kadar kavuruyoruz.
Kavurduğumuz hamuru ılınmaya bırakıyoruz. Ilınınca miksere alıyoruz. Düşük devirde çalıştırarak yumurtaları tek tek hamura yediriyoruz.
Birini tamamen yedirmeden diğerini eklemiyoruz. Hazırladığımız hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla sıkıyoruz.
150 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. Süre tamamlanınca ısıyı 180 dereceye çıkarıyoruz.
Hamuru 180 derece sıcaklıkta 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak ısıyı 190 dereceye getiriyoruz ve hamurları 5 dakika sonra fırından alıyoruz.
Dolgu kreması için:
Ustam Krema’yı kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve içine kuvertürü ve Ustam Krema’yı ekliyoruz.
Kuvertür eriyinceye kadar ara ara karıştırıyoruz. Kremşanti ekliyoruz. Mikserde karıştırarak dolgu kremasını hazırlıyoruz.
2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Son olarak hamurları ortadan kesiyoruz. Üstten çıkan parçaların üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
Alt yarıların üzerine sıkma torbasına koyduğumuz dolgu kremasını sıkıyoruz.
Çilek dilimlerini diziyoruz. Pudra şekeri ile kapladığımız hamur ile kapatıp servis yapıyoruz.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.