HIZLI DESTEK
Malzemeler
Şu hamuru için:
- 250 g Ultra Ustam
- 250 ml süt
- 250 ml su
- 400 g un
- 2 g toz şeker
- 2 g tuz
- 12 adet yumurta
Dolgu kreması için:
- 250 g Ustam Krema
- 750 g krema
- 1 kg fildişi kuvertür
- 1 kg kremşanti
Süslemek için:
- Çilek dilimleri
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Ultra Ustam, su ve sütü kaynatıyoruz. Kaynayınca içine un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamur tencereden ayrılıncaya kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz hamuru ılınmaya bırakıyoruz. Ilınınca miksere alıyoruz. Düşük devirde çalıştırarak yumurtaları tek tek hamura yediriyoruz.
- Birini tamamen yedirmeden diğerini eklemiyoruz. Hazırladığımız hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla sıkıyoruz.
- 150 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. Süre tamamlanınca ısıyı 180 dereceye çıkarıyoruz.
- Hamuru 180 derece sıcaklıkta 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak ısıyı 190 dereceye getiriyoruz ve hamurları 5 dakika sonra fırından alıyoruz.
Dolgu kreması için:
- Ustam Krema’yı kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve içine kuvertürü ve Ustam Krema’yı ekliyoruz.
- Kuvertür eriyinceye kadar ara ara karıştırıyoruz. Kremşanti ekliyoruz. Mikserde karıştırarak dolgu kremasını hazırlıyoruz.
- 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Son olarak hamurları ortadan kesiyoruz. Üstten çıkan parçaların üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
- Alt yarıların üzerine sıkma torbasına koyduğumuz dolgu kremasını sıkıyoruz.
- Çilek dilimlerini diziyoruz. Pudra şekeri ile kapladığımız hamur ile kapatıp servis yapıyoruz.