HIZLI DESTEK

ÇİLEKLİ EKLER

Malzemeler 

Şu hamuru için:

  • 250 g Ultra Ustam
  • 250 ml süt
  • 250 ml su
  • 400 g un
  • 2 g toz şeker
  • 2 g tuz
  • 12 adet yumurta

Dolgu kreması için:

  • 250 g Ustam Krema
  • 750 g krema
  • 1 kg fildişi kuvertür
  • 1 kg kremşanti

Süslemek için:

  • Çilek dilimleri
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Ultra Ustam, su ve sütü kaynatıyoruz. Kaynayınca içine un, toz şeker ve tuzu ekleyip hamur tencereden ayrılıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz hamuru ılınmaya bırakıyoruz. Ilınınca miksere alıyoruz. Düşük devirde çalıştırarak yumurtaları tek tek hamura yediriyoruz.
  • Birini tamamen yedirmeden diğerini eklemiyoruz. Hazırladığımız hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla sıkıyoruz.
  • 150 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. Süre tamamlanınca ısıyı 180 dereceye çıkarıyoruz.
  • Hamuru 180 derece sıcaklıkta 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak ısıyı 190 dereceye getiriyoruz ve hamurları 5 dakika sonra fırından alıyoruz.

Dolgu kreması için: 

  • Ustam Krema’yı kaynatıyoruz.
  • Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve içine kuvertürü ve Ustam Krema’yı ekliyoruz.
  • Kuvertür eriyinceye kadar ara ara karıştırıyoruz. Kremşanti ekliyoruz. Mikserde karıştırarak dolgu kremasını hazırlıyoruz.
  • 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Son olarak hamurları ortadan kesiyoruz. Üstten çıkan parçaların üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz.
  • Alt yarıların üzerine sıkma torbasına koyduğumuz dolgu kremasını sıkıyoruz.
  • Çilek dilimlerini diziyoruz. Pudra şekeri ile kapladığımız hamur ile kapatıp servis yapıyoruz.