HIZLI DESTEK

HAVUÇ DİLİM BAKLAVA

Malzemeler

  • 500 g Ustam Baklava
  • 500 g un
  • 5 tane yumurta
  • 100 g su
  • 700 g nişasta
  • 300 g kıyılmış ceviz
  • 3 gr tuz
  • Şerbeti için
  • 1 litre su
  • 1 kg şeker

Hazırlanışı

  • Un, soğuk su, yumurta ve tuzu homojen ve pürüzsüz hamur oluşana kadar yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamından daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp küçük merdane ile 20 cm genişliğinde açın.
  • Kaç hamur açılmışsa aralarına nişasta serpip üst üste dizin.
  • Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirmeye bırakın.
  • Dinlenmiş hamurları büyük oklava yardımı ile aralarına hafif nişasta serperek ince bir şekilde açın.
  • Açmış olduğunuz hamuru hangi tepsi ile yapacaksanız tepsiyi ortasına koyup aynı ebatta kesin.
  • Kenarda kalan kısımları parçalayın.
  • Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı eritin.
  • Kesmiş olduğunuz tepsi ebatındaki hamuru küçük oklavaya sarıp yağlamış olduğunuz tepsi tabanına döşeyin.
  • Parçalamış olduğunuz hamurların yarısını bu tabanın içine fırça yardımı ile Ustam Baklava serpiştirerek dizin.
  • Oluşan ilk katın arasına cevizi serpiştirerek koyun.
  • Üzerine kalan parçalanmış hamurları ekleyın.
  • Son olarak oklavamızda kalan hamurları üzerine kapatın.
  • Düzgün bir bıçak yardımı ile havuç dilimi şeklinde kesin
  • Eritmiş olduğunuz Ustam yağı tepsinin tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün
  • 180 derecede 30 ila 40 dakika  arası pişirdikten sonra tepsi içerisinde kalan yağı süzün
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra ılık baklavaya kaynayan şurubu dökün

Şerbeti İçin;

  • 1 litre suyu ve 1 litre şekeri bir tencerede kaynatın.
  • Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
  • Baklavanız servise hazır, afiyet olsun!