HIZLI DESTEK

ŞELALE PASTA

Şelale Pasta

 

Malzemeler

 

Pandispanya hamuru için:

  • 3 adet bütün yumurta
  • 45 g un
  • 35 g toz şeker
  • 3 g nişasta
  • 1 g kabartma tozu
  • 65 g süt tozu
  • 60 g pasta katkı maddesi
  • 50 g su

 

Pasta iç kreması için:

  • 20 g Ustam Krema
  • 150 g süt
  • 50 g mandıra şantisi
  • 1 adet bütün yumurta 
  • 10 g toz şeker
  • 10 gr beyaz kuvertür çikolata

 

Pataşu hamuru için:

  • 100 g Ultra Ustam
  • 100 g süt
  • 100 g su
  • 2 adet bütün yumurta
  • 160 g un

 

Pastanın iç malzemeleri için:

  • 1 adet muz
  • 100 g hindistan cevizi
  • Fıstık draje
  • Profiterol sos (pasta kesildiğinde şelale gibi akışkan olan sos)

 

Hazırlanışı

Pandispanya Hamuru için:

Tüm malzemeleri miksere ekleyin ve 3 dakika orta devirde çırpın.

Hamurunuzu fırın tepsisine dökerek, 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.

Soğuyan pandispanya isteğe göre 4-6-8 kişilik çemberlerle kesilebilir.

 

Pasta iç kreması için:

Çikolata ve Ustam Krema hariç tüm malzemeleri bir kapta ortalama 6 dakika kaynatın.

Kaynadıktan sonra çikolata ve Ustam Krema ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra mandıra şanti ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar

karıştırın.

 

Pataşu hamuru için:

Yumurta hariç tüm malzemeleri kaynayan suya atın ve 2 dakika karıştırın.

Ardından yumurtaları teker teker ilave edin.

Hamuru düz duy yardımıyla toplar haline getirin ve 130 derecede 45 dakika pişirin.

Fırından çıkan ekler toplarını soğumaya bırakın.

Soğuyan topların içine profiterol sosunu sıkın.

 

Süsleme için:

İç malzemesiyle hazırlanmış pastanın dışı beyaz kuvertür yaprak çikolata ile süsleyin. 

Pastanın üstüne profiterol topları ve fıstık tozu ile karıştırılan krema sıkılarak süslemeyi

tamamlayın. Afiyet olsun!