Şelale Pasta
Malzemeler
Pandispanya hamuru için:
Pasta iç kreması için:
Pataşu hamuru için:
Pastanın iç malzemeleri için:
Hazırlanışı
Pandispanya Hamuru için:
Tüm malzemeleri miksere ekleyin ve 3 dakika orta devirde çırpın.
Hamurunuzu fırın tepsisine dökerek, 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.
Soğuyan pandispanya isteğe göre 4-6-8 kişilik çemberlerle kesilebilir.
Pasta iç kreması için:
Çikolata ve Ustam Krema hariç tüm malzemeleri bir kapta ortalama 6 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra çikolata ve Ustam Krema ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra mandıra şanti ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar
karıştırın.
Pataşu hamuru için:
Yumurta hariç tüm malzemeleri kaynayan suya atın ve 2 dakika karıştırın.
Ardından yumurtaları teker teker ilave edin.
Hamuru düz duy yardımıyla toplar haline getirin ve 130 derecede 45 dakika pişirin.
Fırından çıkan ekler toplarını soğumaya bırakın.
Soğuyan topların içine profiterol sosunu sıkın.
Süsleme için:
İç malzemesiyle hazırlanmış pastanın dışı beyaz kuvertür yaprak çikolata ile süsleyin.
Pastanın üstüne profiterol topları ve fıstık tozu ile karıştırılan krema sıkılarak süslemeyi
tamamlayın. Afiyet olsun!