HIZLI DESTEK

ORMAN MEYVELİ TARTÖLET

Malzemeler

  • 720 g Ultra Ustam
  • 1200 g un
  • 280 g toz badem
  • 160 g toz şeker
  • 8 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Dolgu için

  • 400 g Ustam Krema
  • 2400 g orman meyvesi
  • 8 adet yumurta
  • 480 g toz şeker
  • 80 ml limon suyu
  • 800 g taze kutu peynir
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Hamur için un, toz badem, toz şeker, Ultra Ustam ve bir tutam tuzu bir kaba alın. Tüm malzemeyi ekmek kırıntısı kıvamına gelene dek karıştırın. Yumurta sarısını ve 4 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyin. Hamur haline gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayın ve 30 dakika derin dondurucuda dondurun.
  • 10 cm çapındaki tartölet kalıbını hafifçe yağlayın. Hamuru 3 mm kalınlığında hafif unlanmış bir yüzeyde açın. 12 cm çapında kesin ve kalıplara yerleştirin. Hamurun tabanını çatalla delin ve 10 dakika derin dondurucuda bekletin. Fırını 200˚C ısıtın.
  • Ustam Krema’yı yumuşatın. Yumurta, toz şekeri ve limon suyunu benmaride krema kıvamına gelene dek 5-6 dakika mikserle çırpın. Ustam Krema ve taze kutu peyniri ekleyin. Orman meyvelerini kalıplara yerleştirip üzerine dolgu kremasını paylaştırın.
  • Önceden 200˚C ısıtılmış fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis edin.