HIZLI DESTEK

PAVLOVA

Malzemeler

  • 16 adet yumurta akı
  • 900 g toz şeker
  • 4 adet damla sakızı
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 160 g Ustam Krema
  • 600 g krema
  • 80 g pudra şekeri
  • Yaban mersini

Hazırlanışı

  • Damla sakızını dövün.
  • Yumurta akı, toz şeker ve damla sakızını geniş bir kaba alın ve mikserle çırpmaya başlayın. Karışım parlak, pürüzsüz ve sert bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Son olarak sirke ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine halka şeklinde yayın. Önceden 120°C ısıtılmış fırında 3-4 saat pişirin. Piştikten sonra fırının kapağını birazcık aralık bırakarak soğumaya bırakın.
  • Ustam Krema, krema ve pudra şekerini karıştırıp çırpın.
  • Bezelerden birinin üzerine kremayı koyun. Üzerine diğer bezeyi yerleştirin. Yaban mersini ile süsleyip servis yapın.