Öncesinde hamura beşer beşer sonrasında birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Tartolet kalıplarını Ustam Krema ile yağlayın.
Hamurları küçük kullan at krema torbalarına koyup tartolet kalıplarına dökün ve tepsiye yerleştirin.
Hamuru 40 derecelik fırında 15 dakika mayalandırın.
Fırını 140 dereceye ayarlayıp hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için tencereye su, şeker ve limon tuzu ekleyerek karıştırıp kaynatın.
Hamurların altını kesip düzleştirin.
Hamurların kesilen kısmı üste gelecek şekilde kaynayan şerbetin içine atın. Hamur üste gelen kısımdan şerbeti daha iyi emer.
5 dakika şerbet içinde hamurları bekletip hamurların şerbeti çekmesini sağlayın.
Kevgir yardımıyla hamurları şerbetten çıkarın ve kesilen kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
1 çorba kaşığı karamelin üzerine az miktarda şerbet döküp yoğun kıvamlı karameli homojen hale getirin.
Tepsiye dizilmiş şerbetli hamurların üzerine karamel karışımını bir fırça yardımıyla sürün.
Hamurun kurumaması için tepsiye 1 kepçe şerbet dökün.
Tatlıyı buzdolabına koyup 15 dakika soğutun.
Tatlının soğumasını beklerken sıvı krem şantiyi mikserde karıştırın.
Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra krem şantiyi krema torbasına koyup tatlının üzerine sıkın.
Krem şantinin üzerine kiraz tanesi ve fıstık koyup lezzetli mi lezzetli tatlıyı servise hazır hale getirin.
USTADAN PÜF NOKTALARI
İşin en önemli püf noktalarından biri, yumurtaları tarifin hazırlanışında anlatıldığı şekilde tatlı hamuruna katıp, hamuru yoğurmaktan geçer.
Tartolet kalıplarından çıkarılan hamurlar 1 gün bekletilirse, şerbeti daha iyi emer.
Şerbeti sıcakken dökmelisiniz.
Tatlının üstüne sürülen karamel karışımı tatlıya hem ayrı bir renk verir hem de tatlının tadını güzelleştirir.
Üzerine krem şanti dökmeden önce tatlı buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir. Aksi halde krem şanti sıcaktan etkilenip akar ve istenilen görüntü elde edilemez.
Web sitemizde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki amaçlar ile sınırlı mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Bilgi için Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz.