HIZLI DESTEK
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 100 g Ultra Ustam
- 50 g şeker
- 15 g tuz
- 50 g yaş maya
- 18 adet yumurta
- Ustam Krema
- Üzeri için;
- Karamel
- Su
Şerbeti için;
- 1 kg su
- 750 g şeker
- Silme çay kaşığının 1/4 oranında limon tuzu
Süslemek için;
- 1 paket sıvı krem şanti
- Kiraz
- Toz fıstık
Hazırlanışı
- 100 g Ultra Ustam'ı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Unu tezgaha / karıştırma kabına dökün. Ortasına mayayı koyup ılık suyla sulandırın.
- Unu ve mayayı güzelce birbirine yedirin.
- Yumuşayan Ultra Ustam'ı, şekeri, tuzu ve 5 yumurtayı karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Öncesinde hamura beşer beşer sonrasında birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Tartolet kalıplarını Ustam Krema ile yağlayın.
- Hamurları küçük kullan at krema torbalarına koyup tartolet kalıplarına dökün ve tepsiye yerleştirin.
- Hamuru 40 derecelik fırında 15 dakika mayalandırın.
- Fırını 140 dereceye ayarlayıp hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğumasını bekleyip hamuru tartolet kalıplarından çıkarın.
- Şerbeti hazırlamak için tencereye su, şeker ve limon tuzu ekleyerek karıştırıp kaynatın.
- Hamurların altını kesip düzleştirin.
- Hamurların kesilen kısmı üste gelecek şekilde kaynayan şerbetin içine atın. Hamur üste gelen kısımdan şerbeti daha iyi emer.
- 5 dakika şerbet içinde hamurları bekletip hamurların şerbeti çekmesini sağlayın.
- Kevgir yardımıyla hamurları şerbetten çıkarın ve kesilen kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- 1 çorba kaşığı karamelin üzerine az miktarda şerbet döküp yoğun kıvamlı karameli homojen hale getirin.
- Tepsiye dizilmiş şerbetli hamurların üzerine karamel karışımını bir fırça yardımıyla sürün.
- Hamurun kurumaması için tepsiye 1 kepçe şerbet dökün.
- Tatlıyı buzdolabına koyup 15 dakika soğutun.
- Tatlının soğumasını beklerken sıvı krem şantiyi mikserde karıştırın.
- Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra krem şantiyi krema torbasına koyup tatlının üzerine sıkın.
- Krem şantinin üzerine kiraz tanesi ve fıstık koyup lezzetli mi lezzetli tatlıyı servise hazır hale getirin.
USTADAN PÜF NOKTALARI
- İşin en önemli püf noktalarından biri, yumurtaları tarifin hazırlanışında anlatıldığı şekilde tatlı hamuruna katıp, hamuru yoğurmaktan geçer.
- Tartolet kalıplarından çıkarılan hamurlar 1 gün bekletilirse, şerbeti daha iyi emer.
- Şerbeti sıcakken dökmelisiniz.
- Tatlının üstüne sürülen karamel karışımı tatlıya hem ayrı bir renk verir hem de tatlının tadını güzelleştirir.
- Üzerine krem şanti dökmeden önce tatlı buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir. Aksi halde krem şanti sıcaktan etkilenip akar ve istenilen görüntü elde edilemez.