HIZLI DESTEK

Aygülüm Kurabiye

Malzemeler

  • 600 g Ultra Ustam
  • 1 kg un
  • 200 g pudra şekeri
  • 400 g yoğurt
  • İç harcı için:
  • Hazır elma dolgusu
  • Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına ekleyip hamur haline getirin.
  • Hamuru yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamuru mermer tezgaha alıp 3 mm kalınlığında açın.
  • Kruvasan paleti ya da bıçak yardımıyla hamuru üçgen parçalar şeklinde kesin.
  • İçine hazır elma dolgusu koyun.
  • Her bir parçayı çok sıkı olmayacak şekilde sarıp ay şekli verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 24 - 30 dakika arasında takip ederek pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Püf Noktası:

  • Üçgen hamur parçalarının içine elma harcını koyduktan sonra hamuru sıkı bir şekilde sararak kapatmamaya özen gösterin.
  • Malzeme listesindeki yoğurt, kurabiye hamuruna istenilen şekli vermeye yardımcı olur.