HIZLI DESTEK
Malzemeler
Hamur İçin:
- 1 kg un
- 250 g Ultra Ustam
- 250 g Ustam Krema
- 400 g pudra şekeri
- 250 g toz fındık
- 35 g kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Şurubu İçin:
- 1 kg toz şeker
- 1 kg su
- Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
- Ustam Krema, Ultra Ustam ve unu mikserde 1 dakika kadar yoğurun. Sonrasında fındık, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave ederek hamur elastiki olmayacak şekilde yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru tezgaha alarak 5 dakika dinlendirin.
- Hamura el yordamıyla şekil vererek tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımıyla hamurların üzerini şekillendirin.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Daha öncede hazırlamış olduğunuz sıcak şurubu fırından çıkan sıcak hamurun üzerine dökerek hamurun şurubu çekmesini sağlayın.
- Üzerini fıstıkla süsleyerek servis edin.