HIZLI DESTEK

ŞEKERPARE

Malzemeler

Hamur İçin:

  • 1 kg un
  • 250 g Ultra Ustam
  • 250 g Ustam Krema
  • 400 g pudra şekeri
  • 250 g toz fındık
  • 35 g kabartma tozu
  • 4 adet yumurta

Şurubu İçin:

  • 1 kg toz şeker
  • 1 kg su
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

  • Ustam Krema, Ultra Ustam ve unu mikserde 1 dakika kadar yoğurun. Sonrasında fındık, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave ederek hamur elastiki olmayacak şekilde yoğurun.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru tezgaha alarak 5 dakika dinlendirin.
  • Hamura el yordamıyla şekil vererek tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal yardımıyla hamurların üzerini şekillendirin.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Daha öncede hazırlamış olduğunuz sıcak şurubu fırından çıkan sıcak hamurun üzerine dökerek hamurun şurubu çekmesini sağlayın.
  • Üzerini fıstıkla süsleyerek servis edin.