HIZLI DESTEK

TAHİN DOLGULU KURABİYE

Malzemeler

  • 500 g Ultra Ustam
  • 100 g Ustam Ayçiçek
  • 1 kg un
  • 100 g pudra şekeri
  • 100 g toz fındık
  • 300 g yoğurt
  • 7 g kabartma tozu
  • 20 g kakao
  • 2 adet yumurta

İçi için: 

  • 1 kg tahin
  • 1 kg pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Hamuru hazırlamak için bütün malzemeyi mikserde karıştırın.
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
  • Yoğurma işlemi tamamlanan hamuru 15-20 g büyüklüğünde yuvarlayarak eşit parçalara ayırın. ●Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla hamur parçalarını ince bir şekilde açın.
  • İçi hazırlamak için tahine pudra şekerini yavaş yavaş yedirin.
  • 25-30 g büyüklüğünde iç malzemeyi yuvarlayıp açmış olduğunuz hamur parçalarının ortasına koyup hamurları kapatın.
  • Yuvarlak bir şekil verin.
  • Tepsiye dizdikten sonra makas yardımıyla hamurların üzerini artı şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Servise hazır. Afiyet olsun!

Usta’dan Püf Noktaları:

  • İç harcı hazırlarken kıvama dikkat etmelisiniz.
  • Fazla pudra şekeri koyulduğunda iç harç katılaşabilir.
  • İç harç ile hamurun kıvamı da birbiriyle uyumlu olmalıdır.
  • İstediğiniz şekli elde etmek için ikisinden birinin daha yumuşak olmamasına özen göstermelisiniz.