Malzemeler
Pataşu Hamuru
1 lt su
250 gr ustam ayçicek yağı
250 gr ustam margarin yağı
5 gr tuz
750 gr un
26 adet yumurta
ÜST HAMURU/FRANSIZ HAMURU
360 gr toz şeker
360 un
360 gr ustam
İç Sos
1 lt süt
200 gr toz şeker
60 gr un
200 gr bitter kuvertür
100 gr pralin
Yapılışı
Patasu hamuru için:
- Su,ustam ayçicek yağı, ustam margarini ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan malzemenin içine un ve tuzu ilave ederek
5 dk kavuruyoruz.
Elde ettiğimiz hamuru miksere alarak yumurtaları tek tek yediriyoruz.
Homojen halde gelen hamurdan düz bir duy yardımı ile tavaya aralıklı bir şekilde 25 gram ağırlığında döküyoruz.
Profiterol sos için:
- Süt,toz,şeker,unu yaklaşık 25 dakika boyunca pişiyoruz.Kaynadıktan sonra çikolata ve pralini ilave ediyoruz.
- Püf noktası:Ürünü 1 gün önce hazırlamak üründen daha iyi perfomas almamızı sağlayacaktır.Üst hamuru - Fransız hamuru için:
- Reçete de yazan tüm malzemeleri mikserde yoğuyoruz. Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında 30 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenmiş hamurumuzu merdane yardımı ile çok ince olacak şekilde açarak düz bir kurabiye kopatı ile yapmış olduğumuz
pataşu hamurlarının üzerine koyup önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında pişiyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumaya
bırakıyoruz.
- Son olarak soğumuş patasu hamurlarımızın üzerine delik açarak içerisine bir sıkma torbası yardımı ile profiterol sos dolgusu dolduruyoruz.
- Üstünü süslemek için ise krem şanti ve çikolatayı karıştırarak sıkma torbasına dişli bir duy takıp süslenmesini yapabiliriz.