HIZLI DESTEK

YABAN MERSİNLİ NAKED

Malzemeler

  • 1480 g Ustam Krema
  • 1760 g toz şeker
  • 24 adet yumurta
  • 1200 g un
  • 320 g toz badem
  • 1000 ml portakal suyu
  • 8 çay kaşığı portakal şekerlemesi
  • 4000 g yaban mersini
  • 800 g yaban mersini marmeladı
  • Pudra şekeri

Krema için

  • 1280 ml krema
  • 2000 g mascarpone peyniri
  • 440 g pudra şekeri
  • 4 çay kaşığı portakal esansı

Hazırlanışı

  • 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın.
  • Ustam Krema ve toz şekeri hafifçe çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra portakal şekerlemesi portakal suyu, un ve toz bademi katın.
  • Önceden 160°C ısıtılmış fırında pişirin.
  • Krema için verilen tüm malzemeyi karıştırın. Pastanın üzerini kaplamak için bir kısmını ayırın.
  • Diğer tarafta 2800 gr yaban mersinini doğrayın. Pudra şekeri ve yaban mersini marmeladı ile karıştırın. Bir süzgece alıp suyunu süzdürün.
  • Pişirdiğiniz keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürüp yaban mersinli dolguyu yayın. Yaban mersinlerinin üzerine kalan krema koyup kalan kekle üzerini kapatın.
  • Ayırdığınız kremaya süzdüğünüz yabanmersinlerinin suyunu sadece renk verecek kıvamını bozmayacak kadar ekleyin.
  • Pastanın üzerini dekoratif bir şekilde resimdeki gibi kaplayın. Son olarak üzerine hindistancevizi serpip ayırdığınız yaban mersinleri ile dekore edin.