HIZLI DESTEK

SU BÖREĞİ

Malzemeler

  • 50-60 gr Ultra Ustam
  • 1 kg un
  • 30 gr tuz
  • 7 adet yumurta
  • 1 adet limonun suyu

Hamurların Arasına Sürmek İçin:

  • Ustam Baklava

Karışımın İç harcı İçin:

  • 500 gr peynir
  • 1 demet maydanoz

Hamurları Haşlamak İçin

  • 5lt su
  • 100 gr tuz

Hazırlanışı

  • Böreğin hamurunu hazırlamak için Ultra Ustam, un, tuz, yumurta ve limon suyunu yoğurup dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan 12 beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp tekrar dinlendirin.
  • Dinlenmiş olan 10 bezeyi tezgah üzerinde 40-50 cm olacak şekilde, 2 tanesini ise tepsi boyutunda oklava yardımı ile açın
  • Ocakta kaynamakta olan su-tuz karışımına hamurları teker teker atın ve yarı pişme derecesinde sudan çıkartarak süzme kalburunun üzerine koyun
  • Daha önce tepsi boyutunda açmış 1 adet olduğunuz yufkayı tabanı Ustam Baklava ile yağlanmış tepsiye döşeyin
  • Suda haşlamış olduğunuz hamurları buruşuk bir şekilde tepsi içerisine boyutlarını ayarlayarak koyun. Her sıralamadan sonra Ustam Baklava yağını fırça ile hamurların üzerine serpiştirin ve üzerine peynir ve maydanozla hazırlamış olduğunuz harcı koyun
  • Aynı şekilde 2. katı da tamamladıktan sonra 1 adet yufka ile tepsinin üzerini kapatın. Üstüne fırça yardımı ile Ustam Baklava yağını sürün
  • Hazırlamış olduğunuz su böreğini 180 derece ısıtılmış fırında takip ederek 20 dakika pişirin
  • Pişme esnasında hamurun tabanı kızardıktan sonra fırından çıkartın ve hamuru ters-yüz yaparak 10 dakika daha pişmeye bırakın.