HIZLI DESTEK

CEVİZLİ BAKLAVA

Malzemeler

  • 1250 g. Hamur İçin;
  • 1 kg. Un
  • 180 ml. Su
  • 3 Yumurta
  • 15 g. Tuz
  • 450 g. Ustam Baklava

Yağlama Bölümü İçin:

  • 200 g. Ustam Baklava

Şerbeti İçin:

  • 1 lt. Su
  • 2 kg Şeker
  • Çeyrek limon suyu suyu veya yarım limon

Hazırlanışı

  • Un, su, yumurta ve tuzu -elde yapılacaksa- 30 dakika yoğurun.
  • Hamur makina ile yapılacaksa 20 dakika yoğurma süresi yeterlidir.
  • Ayrıca kullandığınız suyun soğuk olmasına dikkat edin.
  • Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamdan daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp oklavayla ince şekilde açın.
  • Yapışmaması için nişasta serpin.
  • Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı 60-65 derece sıcaklıkta eritin.
  • Kat kat baklava hamurunu tepsiye yayın.
  • Her kat arasına yağ sürülürse kabarıklığı artar, daha güzel pişer.
  • Ortasına isteğe göre ceviz veya fıstık serperek kat kat hamuru tepsiye yaymaya devam edin.
  • Tüm katları serdikten son en üst katı da Ustam Baklava ile yağlayın.
  • Serme işlemi tamamlanan baklavayı 180 derecede hazırladığınız fırına gönderin.
  • Yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra baklavayı soğumaya bırakın.

Şerbeti İçin;

  • 1 litre suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın.
  • İçine yarım dilimlenmiş limon atarak şekeri için hidroliz yapmayı unutmayın.
  • Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
  • Baklavanız servise hazır, afiyet olsun.

Baklavanın püf noktaları:

  • Baklavanın en lezzetli hali 40 kat hamur açılarak yapılır. Ayrıca şerbetin baklavayı iyice emmesi için şerbet sıcak dökülmelidir.