Malzemeler
- 1250 g. Hamur İçin;
- 1 kg. Un
- 180 ml. Su
- 3 Yumurta
- 15 g. Tuz
- 450 g. Ustam Baklava
Yağlama Bölümü İçin:
Şerbeti İçin:
- 1 lt. Su
- 2 kg Şeker
- Çeyrek limon suyu suyu veya yarım limon
Hazırlanışı
- Un, su, yumurta ve tuzu -elde yapılacaksa- 30 dakika yoğurun.
- Hamur makina ile yapılacaksa 20 dakika yoğurma süresi yeterlidir.
- Ayrıca kullandığınız suyun soğuk olmasına dikkat edin.
- Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamdan daha sert yaptığınız hamuru, yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Bekledikten sonra hamuru parçalara ayırıp oklavayla ince şekilde açın.
- Yapışmaması için nişasta serpin.
- Hazırladığınız tepsinin tabanını yağlamak için kullandığınız Ustam Baklava'yı 60-65 derece sıcaklıkta eritin.
- Kat kat baklava hamurunu tepsiye yayın.
- Her kat arasına yağ sürülürse kabarıklığı artar, daha güzel pişer.
- Ortasına isteğe göre ceviz veya fıstık serperek kat kat hamuru tepsiye yaymaya devam edin.
- Tüm katları serdikten son en üst katı da Ustam Baklava ile yağlayın.
- Serme işlemi tamamlanan baklavayı 180 derecede hazırladığınız fırına gönderin.
- Yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra baklavayı soğumaya bırakın.
Şerbeti İçin;
- 1 litre suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın.
- İçine yarım dilimlenmiş limon atarak şekeri için hidroliz yapmayı unutmayın.
- Şerbet kıvamını alınca baklava tepsisinin üzerine sıcak sıcak dökün.
- Baklavanız servise hazır, afiyet olsun.
Baklavanın püf noktaları:
- Baklavanın en lezzetli hali 40 kat hamur açılarak yapılır. Ayrıca şerbetin baklavayı iyice emmesi için şerbet sıcak dökülmelidir.