HIZLI DESTEK
Malzemeler
Tart hamuru için:
- 1 kg Ultra Ustam
- 1200 g un
- 750 g toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 g vanilya
Dolgu için:
- 1 kg elma
- 600 g toz şeker
- 100 g pirinç fındık
- 100 g iri kıyılmış ceviz içi
- 100 g kuru üzüm
- 50 g file badem
Süslemek için:
Hazırlanışı
- Hamur yoğurma makinasına; un, toz şeker, Ultra Ustam, yumurta ve vanilyayı koyuyoruz. Düşük devirde yoğurmaya başlıyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru üzeri örtülü olarak 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Elmaları ayıklayıp küp şeklinde doğruyoruz.
- Üzerine toz şeker ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan elmaların üzerine fındık, ceviz, kuru üzüm ve file bademi ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru merdane ile 5 mm kalınlığında açıyoruz.
- Tartölet kalıplarını yağlıyoruz. Yağladığımız kalıplarla hamuru kesiyoruz. Kalıbın kenarlarına da gelecek şekilde elimizle bastırarak kalıba döşüyoruz.
- Son olarak bıçakla düzeltiyoruz. Döşediğimiz hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Son olarak artan hamurları tekrar açıyoruz.
- Şeritler kesip çapraz şekilde üzerini kapatıyoruz.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.