HIZLI DESTEK

ELMALI TARTÖLET

Malzemeler 

Tart hamuru için:

  • 1 kg Ultra Ustam
  • 1200 g un
  • 750 g toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 g vanilya

Dolgu için:

  • 1 kg elma
  • 600 g toz şeker
  • 100 g pirinç fındık
  • 100 g iri kıyılmış ceviz içi
  • 100 g kuru üzüm
  • 50 g file badem

Süslemek için:

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Hamur yoğurma makinasına; un, toz şeker, Ultra Ustam, yumurta ve vanilyayı koyuyoruz. Düşük devirde yoğurmaya başlıyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru üzeri örtülü olarak 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Elmaları ayıklayıp küp şeklinde doğruyoruz.
  • Üzerine toz şeker ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan elmaların üzerine fındık, ceviz, kuru üzüm ve file bademi ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru merdane ile 5 mm kalınlığında açıyoruz.
  • Tartölet kalıplarını yağlıyoruz. Yağladığımız kalıplarla hamuru kesiyoruz. Kalıbın kenarlarına da gelecek şekilde elimizle bastırarak kalıba döşüyoruz.
  • Son olarak bıçakla düzeltiyoruz. Döşediğimiz hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Son olarak artan hamurları tekrar açıyoruz.
  • Şeritler kesip çapraz şekilde üzerini kapatıyoruz.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.