HIZLI DESTEK

KRUVASAN

Malzemeler

  • 75 gr Ustam Kruvasan
  • 1 kg un
  • 40 gr yaş maya
  • 15 gr tuz
  • 60 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 400 ml su
  • 400 gr Ustam Kruvasan

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 100 ml süt

Hazırlanışı

  • Unu havuz yapın. Unun kenarına küçük parçalara kestiğiniz Ustam Kruvasan’ı ve tuzu serpin. Unun ortasına maya, toz şeker, su ve yumurtayı koyup yoğurun. Hazırladığınız hamuru top haline getirip 20 dakika üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakın.
  • Daha sonra hamurun üzerine işlemeyi kolaylaştırmak için bıçakla 4 eşit parçaya ayıracak şekilde kesik atın. ·Hamuru önce elle sonra merdane ile + şeklinde açın. Açtığınız hamurun ortasına 400 gr Ustam Kruvasan’ı koyun. Hamuru yağın üzerine doğru kapatıp bohça haline getirin. Ek yeri alta gelecek şekilde dinlenmeye bırakın.
  • İlk tur için merdane ile hamuru açmaya başlayın. İki yönden tur vererek önce dikdörtgen sonra kare haline getirin.
  • ·Kare halindeki hamurun 2 kenarını ortada birleşecek şekilde katlayın. Sonra tekrar ortadan katlayıp 1. turu tamamlayın. Hamuru 2. tur için dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru aynı şekilde açıp 2. turu verin. ·Daha sonra hamuru merdane ile açın. Kruvasan kesici ile kesip üçgenler elde edin. Üçgenleri geniş kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Süt ile yumurta sarısını çırpın. Hazırladığınız kruvasanların üzerine fırça ile sürün. 15 dakika daha dinlendirin. 170-180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.