HIZLI DESTEK

KADİFE DOKULU PASTA

Malzemeler

  • 75 g Ultra Ustam
  • 50 gr vişne (Dondurulmuş)
  • 75 ml süt
  • 4 g vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 50 g yumurta sarısı
  • 75 g toz şeker
  • 7 g toz jelatin
  • 25 ml su

Sponge (Pandispanya) Kek İçin:

  • 20 g Ultra Ustam
  • 60 g toz badem
  • 90 g yer fıstığı
  • 150 g pudra şekeri
  • 70 g un
  • 6 adet yumurta beyazı
  • 70 g toz şeker
  • 4 adet yumurta sarısı

Çikolatalı Mus İçin:

  • 10 ml süt
  • 100 g krema
  • 10 g toz şeker
  • 40 g yumurta sarısı
  • 25 g toz jelatin
  • 310 g krema
  • 400 g fildişi kuvertür

Süslemek İçin:

  • 200 g kakao yağı
  • 200 g fildişi çikolata
  • Gıda boyası
  • Şeker hamurundan orkide

Hazırlanışı

  • Vişne ve sütü bir tencerede kaynatın. Kaynamış vişneli karışıma yumurta sarsı ve 1 adet yumurtayı ekleyin. Tekrar ocağa alın ve sürekli karıştırarak 79 QC sıcaklığa getirin. Blender ile çırparak vişneleri karışıma yedirin.
  • Diğer tarafta jelatini suda eritin. Karıştırarak vişneli karışıma katın. Son olarak Ultra Ustam’ı ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız meyveli jeli kare kalıba döküp -18QC dondurucuda bekletin.
  • Kek için yumurta akını mikserde çırpmaya başlayın. Köpük köpük olunca mikserin devrini yükseltin ve 3 seferde toz şekeri ekleyerek yumurta beyazını kar hale getirin. Daha sonra yumurta sarılarını katıp spatula ile alttan üste çırpmadan karıştırın.
  • Ultra Ustam’ı yumuşatın. Badem, fıstık, un ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Önce Ultra Ustam’ı sonra unlu karışımı yumurtalara ekleyin. Karıştırarak homojen hale getirin. Hazırladığınız hamuru dikdörtgen bir silikon tepsiye ince tabaka halinde dökün. 160 QC ısıtılmış fırında pişirin.
  • Pişen keki silikon tepsiden çıkarıp kare kalıpla kesin.
  • Mus için süt ve 100 gr ve kremayı karıştırarak kaynatın. Yumurta sarılarını toz şekerle çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Daha sonra karıştırarak 79QC sıcaklığa getirin. İçine fildişi kuvertürü ekleyin. Erimesini sağlayın.
  • Jelatini suda eritin. Erittiğiniz fildişi çikolataya katıp karıştırın ve tel süzgeçten geçirin.
  • Diğer tarafta kalan kremayı çırpın. Tüm malzemeyi birbirine ekleyin.

Bu tarifin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.