HIZLI DESTEK

KAKAOLU BİSKÜVİ PASTA

Malzemeler

Krema 1

  • 500 ml sıvı şanti
  • 800 g fildişi çikolata

Keki için

  • 1 kg bitter kakaolu kek mixi
  • 250 ml Ustam Ayçiçek Yağı
  • 8 adet yumurta
  • 200 ml su

Krema 2

  • 250 g kakaolu bisküvi
  • 1 kg sıvı şanti

Hazırlanışı

  • Krema 1 için sıvı şantiyi kaynatın.
  • Önceden doğranmış fildişi çikolatayı içine atarak eritin ve dolapta soğumaya bırakın.
  • Kek için gerekli sıvı malzemeleri mikser kabına koyup el çırpıcı ile çırpın. 
  • Homojen bir karışım elde ettikten sonra kek mix tozu ilave edin ve miksere alarak 5 dakika karıştırın . 
  • İçine yağlı kağıt serilmiş orta boy baklava tepsisine kek harcınızı dökün ve 170 derece fırında45 dakikada pişirin.Krema 2 için sıvı şantiyi mixerde 5-6 dakika çırpın. İçerisine 
  • hazırlamış olduğunuz ve soğumaya bıraktığınız Krema 1’den 350g ekleyin
  • Bisküvileri merdane ile toz olmayacak şekilde ezin ve krema karışımına ekleyin.
  • Pastanın kekini 3 eşit parçaya bölün. 
  • Kek katlarının arasına elde ettiğiniz kremadan eşit şekilde sürün.
  • Kekinizin en üst katını krema ile kaplayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek, servis edin. Afiyet olsun!