HIZLI DESTEK

VANİLYALI PASTA

Malzemeler

  • Pandispanya için
  • 480 g Ultra Ustam
  • 40 adet yumurta
  • 1200 g un
  • 120 g toz şeker
  • 8 paket vanilya
  • 8 paket kabartma tozu

Krema için

  • 1800 g fildişi kuvertür
  • 400 g Ustam Krema
  • 2000 ml krema
  • 2400 g yaban mersini
  • Vanilyalı sos

Hazırlanışı

  • Yumurta, şeker ve vanilyayı şeker iyice eriyene kadar çırpın. Daha sonra, Ultra Ustam’ı katıp çırpmaya devam edin. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Elediğiniz unu hazırladığınız karışıma yavaş yavaş katın ve karıştırın. Yuvarlak kek kalıbınızı yağlayarak karışımı kalıba alın ve 150˚C ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kuvertürü benmaride eritin. İçine Ustam Krema ve kremayı katın.
  • Yaban mersininin ¼’ünü mikserden geçirip kremaya ekleyin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız kremanın yarısını pandispanya diliminin üzerine koyun. Kalan yaban mersininin yarısını kremanın üzerine dizin ve diğer pandispanya tabakasıyla kapatın.
  • Kalan tüm krema ile pastanın üzerini kaplayıp soğumaya bırakın. Kıyılmış fildişi kuvertür parçaları, kalan yaban mersini ve vanilyalı sos ile dekore edip servis yapın.